Sara muuttaa uuteen kotiin

 

-En ehkä seuraavan kerran lähde, sanoo Sara äidilleen. Seuraavan kerran hän saa lähteä. Juha olisi saanut muuttaa. 

 

Sara mietti omaa osuuttaan siinä, on kuitenkin hyvä kuulua johonkin. Vaikka se ei ihan hänen juttu ollutkaan. Se yhdessä tekeminen on kuitenkin mukavaa. Ja uusia tuttujakin on tullut sitä kautta.

 

Pitää keksiä sellaista kivaa tekemistä sitten, ettei tarvitse yksin hautoa omia ajatuksia. 


 

Se ei ollut johtanut mihinkään. Sara tunsi olonsa uupuneeksi. Se johtui vain odottamisesta. Ei ollut mukava olla välitilassa, seuraavaa siirtoa odottamassa ja miettimässä tulevaisuutta hiljaa.

 

Tällä viikolla voisin tilata huonekalut. Uuden asunnon saisi sitten myöhemmin, kun se vapautuu. Ainakin ne sohvasängyt ja sitten jonkun TV tason Ikeasta. Uuden television Sara tilaisi gigantista, johon voisi ottaa kotiinkuljetuksen. Toimituspäiväksi voisi sopia saman päivän kun muuttto olisi. Ellei kaikki viivästyisi jonkun lattiaremontin vuoksi. Asunnossa täytyisi olla nukkumista varten sängyt, muuten Sara joutuisi nukkumaan kovalla lattialla. 

Kuka tulee sängyt kasaamaan, mietti Sara. Onkohan Leevi jo niin iso poika, että voisi auttaa kalusteiden kanssa. Yksin en ehkä pysty kaikkeen. 

 

Tämän viikon menen loppuun ja sitten voi aloittaa tilauksien tekemisen ja saa kaiken rullaamaan. 


 

-Onhan se sellaista, Sara sanoi Pirjolle, joka kysyi kuulumisia. On ollut useita päivämääriä ja ne ovat jo menneet. On vaikea aloittaa mistään. Kaikki on vähän sekaisin ja hukassa. Tavaraa on niin paljon ja osa on myös turhaa. Mitkä tavarat haluan ottaa mukaani. Sellaisia jotka eivät muistuta mistään tai tuo mielipahaa. 

Leevi halusi jo pakata tavaransa, nopea poika hän on. Mukaan oli laitettu pleikkari ja siihen erilaisia pelejä, jostain syystä liikunta ja formula pelit oli jätetty laatikkoon. 

 

En ole täysin toimintakunnossa. 


 

Pidän pääni kylmänä, ajatteli Sara. Nyt ei kaivata kenenkään väliintuloa tai sähläystä. Tämän pelin pelaan omilla säännöillä. On vain oma asiansa jos hän mököttää tai on pahoin mielin, Sara ajatteli Juhasta. Kantakoon sen minkä on aiheuttanut. Kaikki osoitti sen ettei turhaan tapahtunut asioita, tuhlailuun ei ollut varaa. Tässä oli jo liikaakin tuhlattu energiaa ja vapautta.