Lasten kanssa pyykkiä on jokapuolella. Sukka siellä, toinen täällä, mutta yhtään sukkaa ei ole sukkakorissa! Olen alkanut parittaa väärin: kun kaikki sukat on lajiteltu pareiksi, loput samankokoiset sukat saavat ihan uuden parin. Pojista on välillä hauskaa kun toisessa jalassa valkoinen, toisessa musta sukka.

Likaisen pyykin kori jokaisen omaan huoneeseen. Samalla kun illalla siivotaan huone, laitetaan likaiset vaatteet pyykkikoriin. Puhtaana säilyneet vaatteet viikataan tuolille odottamaan huomista päivää. (Joskus niitä on melkoinen pino) Tosin viikon alussa huomasin vanhemman poikani kaivavan lempivaatteensa omasta likapyykkikorista--- mitä mainiointa kierrätystä! Hmm ei niin kiva, taidan pestä loput mitkä koriin jäi.

Sitten pyykkäämään jokaisen vaatteet kerrallaan, väreihin lajiteltuna. Meillä pestään useampi koneellinen kerralla, koska pesupähkinöillä se on edullisinta niin. Jos on tosi likaisia vaatteita, laitan vähän (10ml) hajutonta pesuainetta tehostamaan pesua. Koska pesupähkinöillä pyykkiin tulee mieto haju ja pehmeys, en käytä huuhteluainetta. Ja sappisaippuaa tahroihin esim. ulkoiluvaatteiden hihansuihin ja polviin.

Kuivattu kuivausrummussa tai narulla ja sitten pyykkiä lajittelemaan. Lajittelen jokaisen perheenjäsenen vaatteet erikseen. Viikkaan vaatteet valmiiksi. Mitäs sitten? Etsitään kaupan kestokasseja. Esim. S-marketissa on ollut kauniita ja olen niitä ostanut pyykkien lajittelua varten. Jokaisen pyykit omaan kassiinsa ja kiikutan omaan huoneeseen. Jokainen laittaa sitten itse puhtaat vaatteensa kaappiin, myös pojat ovat oppineet! (Tai jos eivät jaksa, ottavat vaatteet suoraan kassista.)  

Näin oli pyykkisota käsitelty, mutta vain hetkeksi

Pesukone oli rikki yhden viikon, ei tullut lainkaan pyykkiä!