Muovipussi = roskapussi vai onko sittenkään?

image.jpg

Muovipusseja on kaupassa hedelmä-vihannes-hyllyllä. Niihin voi kääriä banaanit, omenat tai tomaatit. Kurkut on valmiiksi tiukassa muovissa, joten niihin ei pussia tarvita, myös muissa vihanneksissa kuten suosimassani parsakaalissa on kääre ympärillä. Samoja läpinäkyviä keskikokoisia pusseja saa kassalta kun ostaa pikkuvaatteita tai jäätelöä. "Pakkaanko jäätelön pieneen pussiin?" Ja vastaus on "joo, pakkaa vaan kiitos". Juuri näistä pusseista on ollut paljon puhetta. Minusta keskikoiset hedelmäpussit ovat hyviä ja hyödyllisiä! Niitä voi hyödyntää moneen kotona: paperipussissa ostettu iso leipä ei kuivu kokoon kun sen käärii movipussiin.

image.jpg

Myöskään kaali tai salaatti ei mahdu pakastepussiin, hedelmäpussi on sopivan kokoinen. Kun värjään hiukseni, pussi on hyvä päähine. Lapsen eväät voi pakata pussiin, se on riittävän suuri mehulle, omenalle ja leiville. Nämä pussit pidetään tarkkaan ja hedelmien jälkeen viikataan kaappiin niille varattuun paikkaan (tyhjän talouspaperi rullan sisään).

image.jpg

 

Sattuupa usein niin että pussi on jo rikki ja silloin sen uusiokäyttö on hankalampaa, mutta onnistuu kyllä. Esim sipulin jälkeen pussi on niin hajukas tai likainen, että siirrän sen pikkuroskiksen pussiksi. Siihen voi vielä pakata lapsen vaipan tai kissin kikkareet.